Here comes 2023

‘Lekker laat, Lorin.’ Ja-ha, ik weet het. 2023 is al bijna drie weken bezig. Mag je dan nog een 2022-recap-2023-vooruitblik doen? Vind ik wel. Waarom zou je al die verzonnen sociale regels volgen? Begrijp me niet verkeerd, die regels helpen zeker. Alleen soms vind ik ze gewoon niet logisch en negeer ik ze gewoon. Daarom kom ik op 20 januari nog met een ‘here comes 2023’ blog. Gewoon omdat het ik dat kan en jullie enthousiast waren op instagram.

De laatste blog

Dat was deze: Het is 2023. In die blog heb ik het al gehad over hoe het met mij, mijn boek en verdere leven ging. Dat ga ik hier dus niet allemaal herhalen, dat begrijp je wel hoop ik. Waar ik het wel over wil hebben zijn concrete plannen die ik heb. Niet alleen dat, ook over de piekergedachten die ik daarbij heb en wat ik daar op het moment mee doe. Onderaan de blog staat het belangrijkste stukje. Voor mij een spannend stukje en ik wil je vragen niet te erg te oordelen. Het is een spannende tijd. Dat is niet altijd makkelijk. Anywho, veel leesplezier!

Plan 1: mijn studie afronden

Je hele leven ga je naar school en dan ineens niet meer. Ik ben er erg nerveus over. Het student-zijn heb ik geperfectioneerd. Ik weet hoe ik moet leren, schrijven, naar colleges moet gaan en daar omheen moet sporten. Dat is straks ineens klaar. Geen student meer, maar volwassen werknemer. Alles wordt dan anders, maar is dat wel zo? Ik blijf mezelf. Ik behoud mijn hobby’s, sportplek en woonplaats. Zelfs mijn ritme zal niet veel veranderen. Op het moment sta ik ook vroeg op, begin rond 9 en eindig rond 5. Waar maak ik me dan zorgen over, zou je denken? Hierover dus:

 • Vind ik wel een baan die bij me past?
 • Ben ik wel ergens goed in?
 • Wil iemand mij wel aannemen?
 • Wat als ik meteen door de mand val bij die baan en niets blijk te kunnen?
 • Wat als ik helemaal geen fijne werknemer ben?
 • Wat als ik het allemaal niet meer trek en dan geen pauze kan/mag nemen?
 • … en dan een burn-out krijg?

Niet zo fijn. Wat mij hierbij helpt is er open over zijn. Je bent nooit alleen, helemaal niet hierbij. Ook helpt het voor mij om voorzichtig te gaan netwerken. Klein beginnen bij mensen die je al kent en zo steeds breder gaan. Daar haal ik al zelfvertrouwen uit. Het blijft spannend, maar zo is de berg al kleiner.

Plan 2: boek afmaken

Daarover schreef ik ook in de andere 2023-blog. Dit jaar ga ik die afmaken en rond april wordt mijn manuscript beoordeeld. Ik vind mijn verhaal heel tof. Anderen die mijn idee horen, ook. Toch ben ik hier nerveus over:

 • Wat als ik helemaal niet kan schrijven?
 • Wat als mijn verhaal toch gewoon sh*t is?
 • Wat als de feedback zo veel en zo erg is, dat ik niet meer verder durf?
 • Wat als ik ineens interesse verlies en het toch niet doe? Dan stel ik mezelf alwéér teleur.
 • Wat als mensen me gaan uitlachen om mijn verhaal?

Het enige wat ik hier kan doen is dicht bij mezelf blijven. Ík moet mijn verhaal leuk vinden, ík moet het schrijven. Ik kan mezelf motiveren en het doel voor ogen houden, maar met nuances. Feedback hoort erbij en is niet bedoelt om je de grond in te stampen. Leer ervan. Schrijven is niet iedere keer leuk. Soms moet je gewoon even de discipline erin houden en het doen.

Plan 3: mijn hoofd ‘uitvogelen’.

Dit is een grote. Ik heb er lang over nagedacht wat ik erover wil gaan vertellen. Want ik vertel vaak over mijn gepieker en mijn paniek. Maar zoals iedereen weet is sociale media bijna nooit de complete waarheid, zo ook even niet bij mij. Op de achtergrond spelen meer dingen dan alleen gepieker en paniek. Ik wil nog niet alles delen omdat ik bang ben voor oordelen. Bang voor de ‘komt zij weer’, ‘zet je er overheen’, ‘zie je wel ze doet dit allemaal zelf’ en ‘er is ook altijd wat met haar’.

Ik heb een goed idee wat er kan zijn, maar zeker weten doe ik het niet. Wat ik wel weet is dat mijn gepieker niet komt door mijn eet-, slaap-, sport en leefpatroon. Ik doe er alles aan om gezond en gebalanceerd te zijn. Al jaren doe ik mijn best, neem ik al het (professionele) advies aan en doe er wat mee. Toch werkt het steeds niet. Woensdag heb ik een intake om uit te zoeken wat er in mijn hoofd gebeurt. Dan heb ik waarschijnlijk antwoorden. Daar kan ik dan mee verder. Dus: stay tuned!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *