3 voordelen van yoga

Yoga in de ochtend. Een rustige manier van beweging toevoegen aan je dag. Als je thuis begint, dan kun je het zo intens, lang of relaxed maken als je zelf wil. Youtube video aan en gaan. Heerlijk. Zelf ben ik al langer bezig met yoga, maar pas begin 2023 doe ik het (bijna) iedere ochtend. Yoga heeft mij zeker in z’n greep. Wil jij graag weten wat voor voordelen ik ervaar sinds ik yoga doe? Dan is deze blog voor jou. Ik vertel je 3 voordelen van yoga die ik zelf merk. Let’s go. 

Fysiek sterker

Fysiek merk ik als eerste veranderingen. Niet dat het je nu uit gaat laten zien als een bodybuilder, daar is wel wat meer voor nodig. Wat wel zo is, is dat je buik-, arm-, been- en rugspieren zeker weten sterker worden. Het voordeel daarvan is dat je minder pijnklachten krijgt. Mijn rugpijn is zeker afgenomen nu mijn buikspieren sterker zijn. Ook krijg ik ineens zélf de potjes open in de keuken. Zie mij gaan, joh!

Ademhalingsoefeningen

Wim Hof ga ik hier niet noemen (chips, toch gedaan). De ademhalingsoefeningen die ik bedoel hebben niets te maken met ijsbaden en herhaald sterk in- en uitademen. Bij yoga horen rustigere ademhalingsoefeningen. Bewust ademen helpt om je stress te verlagen en om meer in het moment te zijn. Even terug naar de echte wereld, in plaats van je hoofd. Ze helpen je ook minder te piekeren en beter te slapen. Dat zijn drie dingen die ik wel kan gebruiken: minder stress, minder piekeren en beter slapen. De oefeningen die je tijdens je yogales doet, kun je ook in het echte leven gebruiken. Stress op je werk? Neem 2 minuten om even een box breath te doen (4 tellen in, 1 tel vast, 6 tellen uit). Dat is een effectieve manier om je stress te verlagen. Mij heeft het al vaak geholpen als ik iets spannends moest gaan doen. Aanrader dus, die ademhalingsoefeningen.

Genoeg beweging

Iedere dag genoeg bewegen is belangrijk. Dat hoor je wel vaker. Waarom eigenlijk? Bewegen helpt ook om je stress te verlagen. Het maakt je hoofd leeg en zet je lichaam aan het werk. Het is goed voor je spieren en immuunsysteem. En laten we de belangrijkste niet vergeten: je zelfbeeld. Yoga is een makkelijke manier om iedere dag toch even te bewegen, als je vaak geen tijd hebt. Ja, dat hoor je goed. Als je geen tijd hebt. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn namelijk. Van mij hoef jij niet drie uur in van die gekke stretchhoudingen te gaan zitten. Zoek een filmpje op Youtube en ga aan de slag. Er zijn kortere en langere lessen te vinden. Net waar jij tijd en energie voor hebt. Gewoon thuis. Niks geen abonnement op een sportschool, niks geen fietsen naar de les. Lekker thuis in je eigen omgeving en op je eigen tijd.

Waar vind je die yoga dan?

Er zijn allemaal apps te downloaden en je kunt je natuurlijk inschrijven bij je lokale yogaschool. Voor een low-effort, low-cost begin raad ik je youtube aan. Zelf vind ik het namelijk heel fijn dat ik zo flexibel ben in zowel welke les, hoe lang de les is als wanneer ik het doe.  

Dit zijn mijn drie favoriete lessen:

Yoga for hips & lower back release – yoga with Adriene

5 minute morning yoga – yoga with Adriene

Yoga for neck and shoulder relief – yoga with Adriene

Dan ga ik het nu aan jou overlaten. Zet ‘m op. Veel plezier en succes!

Oh, en wil je me wat vragen hierover? Je mag altijd een comment achterlaten onder de blog of me een DM sturen op Instagram (@projectlorin)

Project
Lorin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *