Hoe je tóch alles gedaan krijgt

Veel plannen, veel ideeën. Nu nog uitvoeren. En dat is lastiger dan je denkt. Waar haal je de tijd vandaan? Hoe vind je de energie ervoor? Door keuzestress verlies je dan de interesse, motivatie en energie en gaan je bankhangen. Dit herken ik zo erg. Op Instagram maakte ik er een post over. Iemand reageerde daarop met: ‘gewoon alles doen. Kies er één of twee en bijt je daarin vast en daarna doe je weer iets anders’. Daar zit best wat in. Gewoon alles doen. Ja, waarom niet? Na een week denken over hoe ik dit in werking kunt zetten heb ik een plan. Wat het plan is, lees je in deze blog. 

‘Gewoon alles doen’

Eerst schrok ik van die reactie. Is die even mal? Alles doen. Dat kan toch helemaal niet?! Toch wel. Want wat ze erna zei over iets kiezen en je erin vastbijten zette me aan het denken.  Dat idee had ik zelf ook al eens, alleen is het nooit uit mijn hoofd gekomen. Blijkbaar had ik iemand nodig die me even herinnerde aan dat plan en me een schop onder mijn kont gaf. Het begon daarna weer te kriebelen om het uit te voeren. Het plan is om een systeem te creëren dat ervoor zorgt dat ik niet alles weer laat liggen, maar ook niet te veel tegelijk ga doen. Dat zorgt ervoor dat ik juist helemaal niks doe. 

 

De stappen van het plan

Zoals ieder plan is het handig als je eerst opschrijft wat je moet doen. Binnen mijn plan zijn dit de stappen:

1: Schrijf op wat je allemaal wil doen.
2: Kies er twee.
3: Voer uit.  

Voilá. Simpel. Stap 1 en 3 zijn vrij duidelijk. Stap 2 is iets lastiger, want hoe kies je welke je wil gaan doen? Helemaal als je snel twijfelt en als je dan gekozen hebt, meteen de motivatie verliest omdat het ‘moet’. Daar heb ik iets op verzonnen. In mijn la lagen namelijk allemaal ongebruikte ijsstokjes. Je weet wel, van die houten dingen. Elk idee heb ik op één stokje geschreven en die stokjes heb ik in een potje gestopt. Op deze manier zie je niet welke activiteit je kiest. Spreek met jezelf af dat je de activiteit gaat doen die je trekt. Geen maar, geen gezeur. Je gaat het doen en gaat door tot het af is, of deel is van je ritme. 

Plan uitvoeren

Mijn ijsstokjes zijn gemaakt en ik kan aan de slag. Om geen tijd te laten tussen de stokjes maken en het plan uitvoeren, want dan liggen ze daar maar, pakte ik er meteen twee:

 

Komende werk ik dus meer aan mijn instagram en pak ik het handletteren weer op. Dat laatste deed ik een tijd enorm veel. Ik had er zelfs een instagrampagina voor! Wie weet pak ik die ook weer op. We zien wel. Eerst starten. Die drempel voelt al hoog genoeg.  

Benieuwd hoe deze challenge gaat? Op Instagram (@projectlorin) volg je het iedere dag. Zie ik je daar?

Project
Lorin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *