The Joy of Missing Out. Dat klinkt echt als de titel van een boek dat ik zou kunnen schrijven. Het is het tegenovergestelde van het bekende FOMO: Fear of Missing out. Daar heb ik nou eens bijna nooit last van. Ik vind het prima om lekker op de bank te zitten als andere mensen gaan feesten ( en ’s ochtend te gniffelen over hoe brak zij zijn en hoe fit ik ben). Dat heet dus JOMO. Steeds meer mensen hoor ik erover dat ze eigenlijk liever binnen zitten spelletjes doen met vrienden. Dus ik dacht: hey, laat ik daar eens het gesprek over starten! You’re cordially invited to my introvert party.

Stars banner

FOMO

Laat ik eerst even wat uit de lucht helpen: natuurlijk heb ik ook wel eens FOMO. Ik vind het ook wel af en toe leuk om naar een feestje te gaan. Ik vind het leuk om dan te dansen met mijn vriend en…ja dat is het eigenlijk. Als hij er is, dan heb ik het leuk. Ik geniet ervan om mee te doen met iets dat hij leuk vindt en te zien hoe erg hij daar dan van geniet. De rest kan me dan gestolen worden (cheesy, but true). Dat is het soms gewoon waard! Daar doe ik het soms gewoon voor. Gelukkig hebben wij een goede communicatie. Hij heeft het gewoon ook leuk als ik er niet ben. Vat dat niet verkeerd op, het is eerder geruststellend. Mijn aanwezigheid is geen vereiste voor zijn plezier. We zijn twee individuen in een team. Snap je wat ik bedoel? Dus tuurlijk heb ik wel eens fomo, alleen niet heel vaak.

JOMO

Dan nu waar mijn blog om draait vandaag: JOMO. Joy of missing out. Het is het blije en tevreden gevoel dat je hebt als je lekker niet mee hoeft of gaat naar iets waar je geen plezier uit haalt. Ik weet niet eens meer waar ik deze term tegen kwam, maar ik vond hem wel goed. Je mag het gewoon fijn vinden om op de bank met thee en een dekentje film te kijken. Of de hele avond liever in je bullet journal te werken, of te journallen, whatever floats your boat. Introverte mensen mogen er net zo hard zijn als extraverte mensen.

Wat ik nog even kwijt wil…

Is dat ik snap dat introverte mensen minder aanwezig lijken te zijn dan extraverte mensen. Logisch ook want we zijn vaak een stuk stiller (Duh, introvert). Hierdoor voel je je misschien wel alleen (lees ook even mijn blog over eenzaamheid dan :D, kan HIER). Maar we zijn er echt! Zelf merkte ik dat het hielp als ik het erover had. Dan leken andere introverte mensen ineens overal vandaan te komen. Als kleinde elfjes die zich normaal verstopten tussen de struiken. Dus wees niet bang om het uit te spreken dat je liever thuis blijft (Go, JOMO!). Het is okee, je mag er zijn! Er zijn veel meer mensen zoals jij dan je denkt.

Op instagram heb ik het hier nog veel vaker over. Je mag me daar altijd een berichtje sturen al je ergens over wil praten: @projectlorin.

Ik hoop dat het je geholpen heeft vandaag. Dankjewel voor het lezen! Veel liefs <3

Stars banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *