Wie mij volgt op Instagram weet dat ik meedoe aan de schrijfchallenge van Denisemarius. Je weet dan ook dat ik al langer de wens heb om een boek te schrijven. Dat schreeuw ik niet zo van de daken, maar af en toe noem ik het eens. Blijkbaar is het algoritme van Instagram super slim (dat wisten we al), want het suggereerde de challenge. Ik zag het en dacht: ‘waarom ook niet?!’. Aan het eind maak ik dan ook nog kans op een mooie prijs. Oké, mits ik alle dagen afschrijf en het opstuur. Maar daar ga ik gewoon voor. Nou, without further ado, dit is dag 1 van de #oktoberchallenge2022.

P.S.: Er staat eerst nog wat uitleg over de challenge. Wil je alleen de opdracht lezen? Scroll dan naar onder

De insteek van de challenge

Voor wie niet zo thuis is in het schrijven leg ik even wat dingen uit. Ieder jaar in november pakken schrijvers over de hele wereld zich samen en beginnen aan NaNoWriMo. Dat is National Novel Writing Month. Met z’n allen proberen we dan 50.000 woorden te schrijven. Say whaaaat?! Ja! Echt. 50.000. Zelf heb ik dit jaren geleden al eens eerder gedaan om te zien of ik het kon. Toen is het gelukt en ik had niet eens een idee voor een boek. Dit jaar heb ik een idee voor een boek. Moet lukken dus. De challenge van Denisemarinus helpt je voorbereiden voor NaNo (dit is NaNoWriMo afgekort). Dat is dus wat ik ga doen komende maand. Wens me succes.

Hoe werkt de challenge?

Op instagram staat een post met uitleg, maar je kunt haar ook mailen voor het gidsje dat ze geschreven heeft. Hierin staat de kalender met deadlines. De ene deadline vraagt om meer werk dan de ander. Om de twee dagen is er eentje. Vandaag, 1 oktober 2022, begint het. Niemand verteld je hoe je de challenge moet doen. Je kunt dus gewoon vooruit werken als je dat wil, denk ik.

En dan is het nu tijd voor de opdracht!

Opdracht 1: Vat jouw verhaal samen in 1 zin

De tips waren om niet meer dan 15-20 woorden te gebruiken en het spannend te maken, zodat iemand nieuwsgierig wordt. En er was de tip om niet de naam van je personage te vertellen, maar hen te omschrijven. Oké, let’s go.

Mijn verhaal in 1 zin:

“In de toekomst is een verbannen meisje met speciale krachten voorbestemd om de aarde, die uit balans is door klimaatverandering, te herstellen.” (22 woorden)

Dus. Wat vind je? Laat het me weten onder in de comments of op Instagram! Ik vind het echt waardevol als je me feedback geeft. Dit boek schrijf ik dan wel omdat ik het tof vind, maar het is nog leuker als jij dat ook denkt. Ook als je feedback ‘dit is echt stom’ is wil ik dat graag weten. Dan weet ik dat ik iets moet veranderen. Nou, spannend hoor. Ik ben benieuwd naar je mening. Tot de volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *