Oké, vandaag gaan we dus verder met het aanvullen van de scène-indeling. Heb je die even gemist? Dan kun je de eerste versie hier teruglezen. In dat overzicht staan alle scènes die ik op dat moment kon bedenken. Ik ben er nog niet helemaal uit of ik het een fijne methode vind, maar dat merk ik vanzelf tijdens NaNoWriMo. Dat is ‘national novel writing month’. In november gaan mensen over de hele wereld beginnen aan een challenge om in de maand november 50,000 woorden te typen. Dat is ongeveer een novelle. Daarom de naam ‘national novel writing month’. Enfin, de opdracht van vandaag gaat over het aanvullen van de gaten in de scènelijst. De volgende keer gaat het over de volgorde, daar houd ik me dus niet bij bezig nu.

Hoe ga ik dit aanpakken? Help!

Daar is ze weer: Denise to the rescue. Zoals altijd laat ze ons niet hangen met vragen. Voor deze opdracht heeft ze beschreven hoe je te werk kan gaan. Dat ga ik zeker gebruiken, want weet ik veel hoe je nou die scène-indeling uit kunt breiden… zo dus:

Bron: handleiding #oktoberchallenge2022 Denise Marinus

Voor we beginnen: nog meer op de hoogte blijven van wat ik doe? Volg me op Instagram: @projectlorin

Scène indeling, nu met aanvullingen

ScènenaamOmschrijvingDatumAantekeningen plot
BeginscèneEind van het verhaal. Dit is het eind en het verhaal draait dus om het opbouwen
Korte scène om staat van de wereld te introduceren. Beschrijving van het paleis.Phyrra wordt wakker in haar eigen kamer en begint aan de dag waarop het eerste plotpoint komt. De introductie van alles/ de wereld komt vanuit haar perspectief.
Beschrijving van wereld buiten het paleis, maar in de Koepel.Een scène waarin Phyrra erachter komt hoe de rest van de bevolking eraan toe is.
Plot point.Scène waarin Phyrra verbannen wordt. Vurig wenst ze dat ze weg kan en hoort fluisterstemmen. Dan is er die deur.
Scène waarin ze voor het eerst buiten de Koepel zit. Het is avond, ze weet niet waar ze is. Ze krijgt een paniekaanval en rolt zich huilend van angst tegen een boom op. Ze wil graag hulp. Ze spreekt hiermee haar magie aan en er klinken fluisterstemmen. Dan verschijnt er een lichtbol (of iets) die haar naar een beschutte opening in de wortels van een boom stuurt. Hier valt ze in slaap.
Hier dwaalt ze door het bos en komt haar side kick tegen. Ze komt ook bij de waterval
Keep your friends close, but your enemies close. Phyrra is een beetje verloren en radeloos. Hongerig, uitgedroogd. Ze heeft intussen door wat ze kan en weer roept ze magie op. Fluisterstemmen, dan ontdekt ze de grot. Die blijkt niet eens ver van de Koepel.
Phyrra ontdekt de Verbannelingen en het eerste contact is vijandig. Verbannelingen denken dat ze een soldaat is.
plot point
Beschrijving wereld in de grotten. Geschiedenis.
De verbannelingen zien wie ze is. Ze nemen Phyrra onder hun hoede. Vertellen haar over de profetie en 1000 jaar geleden.
Beschrijving buitenwereld. Phyrra ontdekt hoe de wereld in elkaar zit en leert over magie. Ze leer ook wie ze is en dat is best moeilijk.
Deu neemt zijn medicijnen niet en ontdekt magie. Hij verstopt het.
Deu maakt zijn plannen om contact te maken met de Verbannelingen
plot pointPhyrra is in een van de ondergrondse badplekken en ontdekt daar Deu. Het eerste contact is vijandig maar daarna goed.
Deu’s verhaal.
Beschrijving van de wereld buiten het paleisPhyrra leert over de wereld en kijkt nu met andere ogen. Ze ontdekt alles opnieuw.
De Verbannelingen leiden Phyrra op. Phyrra heeft het wel moeilijk en het gaat niet zo makkelijk als gehoopt. Dat is frustrerend.
Phyrra denkt aan opgeven. Ze voelt zich niet goed genoeg. Maar weet hieruit te komen.
De Verbannelingen maken plannen om het regime omver te gooien.
Deu krijgt ruzie met iemand en gebruikt per ongeluk magie. Hij wordt ontdekt en verhoord. Onder dwang moet hij vertellen over de Verbannelingen. Ze vallen aan.
Phyrra is buiten de grotten, onzichtbaar. En ziet de soldaten aankomen. Slaat alarm.
plot pointDe aanval. Er vallen doden aan beide kanten. Tragisch. Deu wordt gevangengenomen door de Verbannelingen.
De Verbannelingen herpakken zich en verplaatsen zich naar een andere locatie.
Ze dringen de koepel binnen. Ze worden opgevangen door mensen die ‘ondergedoken’ zitten daar. Vanuit daar gaan ze verder.
Ze worden ontdekt door een gewone burger. Alle mensen worden manueel tegen hun opgezet. Groot gevecht. Het lukt ze toch om het paleis binnen te dringen.
Deu bedenkt zich en loopt officieel over naar de Verbannelingen. Dat weet het leger nog niet.
Deu weet andere soldaten die ook het leger uit willen en weet er twee over te halen. Omdat ze in het leger zitten weten ze dat er ondergedoken mensen zijn. Ze regelen dat de Verbannelingen daar kunnen schuilen.
Ze dringen de het paleis binnen en vinden de raadszaal.
EindscèneZelfde scèneIets uitgebreider dan de beginscène. Ik wil nog niet alles verraden in het begin. De ‘stem’/het regime weet van het alles.
Absolute eindZe gaan de deur door en komen in het eeuwenoude, vergeten gedeelte van het paleis. Hier ontdekken ze het tweede deel van de profetie. Cliffhanger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *