Het karakterdossier borduurt voort op de vorige blog over karaktertypes. Voor deze opdracht heb ik het karakterdossier van mijn protagonist uitgewerkt. Dit deed ik aan de hand van de vragen die Denise opstelde in het werkboek. Nou, laten we beginnen! Veel leesplezier.

Het karakterdossier van de protagonist

Naam: Not yet known

Verhaallijn in 1 zin: Ze gaat van rijk lid van een belangrijke familie naar een verbanneling die uitverkoren is de wereld recht te zetten.

Rol in het verhaal: Ze is uitverkoren om de wereld te ‘redden’.

Intrinsieke doel: Ontdekken wie ze is, zelfacceptatie, traumaverwerking.

Extrinsiek doel: Overleven, samen met de groep anderen die ze tegenkomt het mysterie oplossen van de voorspelling, de wereld rechtzetten.

Subdoelen: Ontdekken wat haar krachten kunnen. De buitenwereld verkennen.

Conflict: Ze is getraumatiseerd door wat er allemaal gebeurd is. Ze moet zichzelf leren accepteren hoe ze is. Ze is emotioneel verward omdat haar ouders en iedereen die ze kende ineens heel anders blijken te zijn, maar ze wil ze toch beschermen.

Openbaring: Ze gaat van verlegen en timide naar outgoing, bubbly en spraakzaam omdat ze nu zichzelf kan zijn.

Geboortedatum: 04-01-3197

Woonsituatie & leefomgeving: Ze woonde in een paleis waarin alles volgens protocollen ging. Na de verbanning leeft ze kort in het bos/woud. Daarna in de grotten bij de andere verbannelingen. Het is daar niet zo luxe zoals ze het had, maar wel fijner.

Relationele status: single, maar wordt verliefd.

School/werk? De wereld redden!

Hobby’s/interesses: Alles dat vliegt, zoals vlinders en vuurvliegjes. Ze houdt heel erg van groen, water, zwemmen, kunst en muziek. Ze relaxed als ze met haar handen bezig kan zijn.

Gezinssituatie: In haar vorige leven had ze een jongere zus, een vader, moeder en overgrootmoeder.

Uiterlijke kenmerken: Blond, lang haar. Grote, blauwe ogen die iedereen mooi lijkt te vinden, gemiddelde bouw. Ongeveer 170 lang.

Persoonlijkheid: Eerst verlegen. Vaak bang dat ze iets fout doet. Maar hoe beter ze zichzelf leert kennen en hoe meer ze voor zichzelf durft te gaan, hoe spraakzamer en gedurfder ze is.

Opvallende details: Ze maakt vaak zinnen af, heeft weinig geduld maar uit dit niet. Ze kan heel mooi zingen en beweegt vaak onhandig maar als ze erop let, kan ze heel precies zijn met dingen. Ze heeft een eindeloos doorzettingsvermogen.

Belangrijke gebeurtenissen in het verleden: Verbanning, ze was altijd alleen, haar jongere zusje mocht nooit met haar spelen, streng keurslijf waarin al haar idee├źn neer werden geslagen.

Overtuigingen: Alle mensen zijn van nature goed. Ze beseft ook dat iedereen voor zichzelf kiest in het heetst van de strijd. Ze wil altijd een balans zoeken tussen emotie en ratio.

Waarden: Aardig zijn tegen een ander. Wat gij niet wil dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet. Wil goed omgaan met de natuur en de mensen om zich heen en vind groepsgevoel belangrijk.

Emoties: Ze wordt heel blij van natuur, regen en mensen. Maar ook van dingen voor zichzelf doen. Ze wordt boos als mensen niet naar haar luisteren. Ze wordt bang als mensen ineens niets meer laten weten.

Dominante eigenschap: Enthousiasme en verlegenheid, doorzettingsvermogen. Dit uit zich als ze ergens heel blij van wordt, maar zich dan schaamt voor haar blije uitspatting. Als er een situatie is die iedereen opgeeft, gaat zij door.

Belangrijkste relaties met andere karakters: haar side-kick, de twee generaals en haar love-interest. Ook een paar van de main ‘freedom fighters’ gaan kortbij komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *