Duidelijker dan die titel kan bijna niet. Het is bij deze opdracht de bedoeling dat alle ideeën over de worldbuilding in een mindmap komen. Er is alleen een probleem: ik weet niet wat worldbuilding is! Na even googlen werd ik al snel wijzer. Het is de stap die gaat over het creëren van de wereld in je boek.

Paniek?

Allemaal tof, worldbuilding en mindmappen. Maar hoe begin je hieraan? Er is zoveel om over na te denken! Helemaal al als je een fantasy boek schrijft, net als ik. Dan moet je over een hele wereld nadenken. Bij een roman of thriller denk je vaker na over bepaalde sferen of settingen, die verhalen spelen zich meestal gewoon in de huidige wereld af. Tegen deze opdracht heb ik dus best wel opgekeken. Een hele wereld bedenken… ga er maar aan staan. Maar net zoals altijd had Denise extra uitleg. Deze keer in de vorm van vragen waar ik mee aan de slag kon. Pfew!

De mindmap

Dit is het uiteindelijke resultaat:

Nou zie ik ook wel dat jullie deze niet kunnen lezen. Hier heb ik ‘m in een paar stukken geknipt. Dit is misschien een beetje verwarrend, maar zo kun je het wel lezen.

P.s.: Meer volgen? Ik zit ook graag op instagram! @projectlorin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *