Een per-watta? Het woord heb ik wel al eens gehoord. Van wat ik ermee moet doen voor mijn persona niet. In het boekje van Denise las ik dat het een introductie van je karakter vanuit hun gezichtspunt is. In een persona kun je al een aantal karakteristieke dingen naar voren laten komen. Hoe je persoon tegen anderen aankijkt of wat hun verlangens zijn. Kijk, nou weet ik al beter wat een persona is! Laten we aan de slag gaan.

P.S: Wil je dag 11 lezen? Dat kan hier!
P.P.S: Nog beter op de hoogte blijven van wat ik doe? Volg me op Instagram: @projectlorin

Persona van Phyrra

‘Hoi. Ik ben Phyrra en ik weet niet goed hoe ik moet beginnen. Het is de bedoeling dat ik mezelf voorstel. Uhm, nou zo interessant ben ik niet maar ik ga het proberen. Ik ben dus Phyrra en ik ben 25. Een paar weken terug ben ik verbannen uit mijn huis omdat ik magie bleek te bezitten. Dat klinkt intens sad en dat is het ook wel, maar ik ben zelf best wel blij. Ik voelde me daar maar opgesloten en had nooit het gevoel ergens bij te horen. Ik had altijd het gevoel dat ik anders was. Ken je dat gevoel? Ja, nou dat dus. Ik werd dus naar buiten de Koepel verbannen en ik dacht echt: nu ga ik dood. Doei. Maar niet dus, want ik ben er nog. Door mijn magische krachten vond ik de andere Verbannelingen in de grotten. Daar woon ik nu. Nu weet ik ondertussen ook waarom ik me altijd anders voelde. Het regime onderdrukt de mensheid, alle koepels werken hierin samen. We krijgen allemaal dagelijks verplichte medicijnen die ze vitaminen noemen. Zogenaamd omdat we anders ziek worden. Dat is dus gewoon magie-onderdrukker of hoe je het ook noemen wil.. Ja. I know. Erg, toch? Ik ben blijkbaar ook ineens de uitverkorene om de mensheid weer te herenigen met de natuur en het regime omver te werpen. Hoe ik dat moet gaan doen weet ik ook niet, maar meer dan mijn best doen kan ik ook niet. Ik ben ook maar een mens. Gelukkig zijn de Verbannelingen wél een goede organisatie. Ze verkiezen hun leiders ieder jaar. Eentje per windrichting, vier in totaal dus. En niemand mag twee keer achter elkaar verkozen worden. Ze volgen hierbij een soort regelboek dat nog van voor de koepels geschreven is als leidraad. Wat daarin staat weet ik nog niet precies, daarvoor ben ik er nog te kort. Wat ik wel kan vertellen is dat de hele groep Verbannelingen voelt als liefdevol. Geen enkele groep is groter of beter dan de ander. Er zijn vier groepen omdat zo hele gebieden makkelijker beschermd kunnen worden. Tuurlijk, er is wel eens ruzie of discussie. Tuurlijk zijn er mensen die meer macht willen dan de rest. Maar de groepen weten dit altijd samen op te lossen. Ik moet zeggen dat ik me gelukkiger voel ondergronds in de grotten dan tijdens mijn 25 jaar als luxeprinsesje in het paleis. De wereld is niet altijd zoals we denken. Dat heb ik wel geleerd. Dat helpt me ook om door te gaan met leren hoe ik mijn magie gebruik, zodat ik uiteindelijk de mens kan herenigen met de natuur. Ik hoop dat het me lukt. Mensen horen in harmonie te leven met de natuur, niet haar of elkaar kapot te maken. Ik hoop mijn gewoon mijn steentje bij te dragen. Maar ik maak me wel eens zorgen dat het me niet lukt. Ik ben echt bang dat ik het niet kan of niet goed genoeg ben… maar again, meer dan mijn best kan ik niet doen, toch?’.

En? Heb je Phyrra beter leren kennen? Of mis je nog wat antwoorden op vragen die je hebt? Stel me die vooral dan hier in de comments, of onder de post op instagram! Dat helpt mij verder mijn verhaal ontwikkelen en ik vind het ook gewoon super leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *