Op dag 3 moeten we van Denise het eind van ons verhaal beschrijven in 10 zinnen. Dat is best nog wel moeilijk. Vaak heb je wel een idee van wat er in je verhaal zit of gebeurt, maar wat is het eind dan? Zelf heb ik er even over na moeten denken. Toch kwam het ervan! Wil je alleen de 10 zinnen lezen? Scrol dan door naar het einde.

Voor we beginnen…

Haak je nu pas aan en ben je nieuwsgierig naar de voorgaande dagen?
De vorige opdracht ging over extrinsieke en intrinsieke motivatie, die lees je hier. Alle dagen van de challenge staan op deze pagina: Schrijfchallenge.

Hoe verzin je een eind aan je verhaal?

Dat is denk ik de grootste opgave. Je hebt nog niet eens een verhaal, dus hoe moet je dan bedenken weten hoe het afloopt? Als jij hier wel goed in bent: mij bellen, alsjeblieft. Ik vond het wel echt een opgave namelijk. Bij het lezen van de opdracht zat er niet meteen een idee in mijn hoofd. De gids van Denise had gelukkig wel wat vragen die hielpen. Ze vroeg of het verhaal goed of slecht afloopt, of het een open of afgerond einde heeft en of de intrinsieke of extrinsieke doelen van de protagonist gehaald werden. Er stonden er meer, maar deze drie vragen hebben mij het meest geholpen.

Het eind van mijn verhaal in 10 zinnen

Het verhaal loopt goed af, maar heeft een open einde. De protagonist haalt een van haar intrinsieke doelen, namelijk ontdekken wie ze is. Ze blijkt van adel, maar door haar speciale krachten werd ze verbannen. Van haar extrinsieke doelen haalt ze het oplossen van het mysterie en overleven. Aan het einde van het boek staat ze aan het hoofd van een groep die de opstand veroorzaakt tegen het huidige regime. Veel mensen staan nu lijnrecht tegenover elkaar: het regime omver laten vallen en drastisch veranderen vs. doorgaan zoals ze altijd hebben gedaan, met het geloof dat de wetenschap het wel oplost. Door het boek heen vallen voor de protagonist steeds meer puzzelstukjes op hun plek. Eerst wil ze haar voorbestemde positie niet innemen maar groeit er toch naartoe. Door de dingen die ze meemaakt leert ze namelijk wat haar betekenis kan zijn. De allerlaatste scène eindigt met een grote cliffhanger waarbij de protagonist een moeilijke keus moet maken of iets overkomt (ik weet nog niet wat, vergeef mij).

En? Wat vind je ervan?

Oké, ik weet dat het allemaal nog heel vreemd en vaag klinkt. Ik weet het zelf ook nog niet goed. Dit is dan precies de goede oefening denk ik, want je einde bepalen is wel belangrijk. Ik ga er maar eens over nadenken. Toedeloe!

P.S.: Wil je me wat beter volgen? Zoek me dan op instagram: @projectlorin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *